Activitatile de spionaj sunt in crestere in Olanda, in special cele ale Chinei si Rusiei, au anuntat marti serviciile olandeze de informatii (AIDV), prezentand raportul anual pentru 2007, relateaza NewsIn.

"In ultimii ani, un numar de tari au apelat la activitati de spionaj si as mentiona in special China si Rusia", a declarat liderul AIVD Gerard Bouman, in cursul unei conferinte de presa sustinuta la Haga.

Raportul anual al AIVD subliniaza "amenintarile concrete provenind din China, vizand sistemele informatice esentiale pentru Olanda". Bouman a refuzat sa precizeze ce sisteme sunt amenintate si de ce.
Rusia "incearca sa obtina in secret informatii legate de sectorul energetic", potrivit documentului. In anul 2007, AIVD a inregistrat si o intesificare a activitatii de spionaj ruse in Olanda.

Agentia a confirmat in document si un raport recent al agentiei de lupta impotriva terorismului NCTb, potrivit caruia amenintarea terorista este "substantiala". Bouman a explicat ca ridicarea, in martie anul trecut, a nivelului de alerta la "amenintare substantiala" nu este bazata numai pe informatiile concrete, ci si pe modul in care percepe AIVD situatia. "Consider ca Olanda este in continuare in siguranta", a afirmat el.

AIVD noteaza in raportul sau ca nu a inregistrat amenintari concrete din partea gruparilor islamiste locale in anul 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.