Ministerul rus de Externe a anuntat marti ca avionul fara pilot georgian care s-a prabusit in regiunea separatista Abhazia a fost doborat de fortele armate abhaze si nu de Rusia, asa cum acuzase Georgia, relateaza NewsIn.

"A fost doborat de fortele antiaeriene abhaze, la 20 de kilometri sud-vest de Gali", localitate din sudul regiunii separatiste, a afirmat diplomatia rusa intr-un comunicat.

Fortele armate abhaze afirmasera ca au doborat duminica un avion de spionaj georgian fara pilot. "Un avion spion apartinand fortelor armate georgiene a fost doborat de fortele noastre armate" deasupra districtului Gali, a declarat seful armatei abhaze, Anatoli Zaitev, televiziunii nationale ruse.

Ministrul georgian al reintegrarii, Temur Iakobasvili, a confirmat in aceeasi zi ca un avion fara pilot a explodat in Abhazia, deasupra regiunii Gali, dar a afirmat ca acesta nu apartinea Georgiei. "Fortele aeriene georgiene nu au asemenea avioane, asa cum nici armata abhaza nu are", a declarat el.

Georgia a acuzat luni aviatia rusa ca a patruns in spatiul sau aerian si a distrus un avion georgian de recunoastere fara pilot, acuzatii respinse de seful aviatiei ruse, care le-a calificat drept absurde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.