Cursa pentru nominalizarea candidatului democrat la presedintia Statelor Unite continua marti in statul Pennsylvania, unde in ultimele saptamani Hillary Clinton si Barack Obama au dus o campanie acerba si tot mai tensionata pentru a castiga voturi.
Analistii spun ca votul de marti e crucial in cursa democrata. Hillary Clinton, care are nevoie de o victorie covarsitoare pentru a-si revitaliza campania, a spus ca viitorul Americii va fi sigur in mainile sale.
“Familia mea a crezut in promisiunea Americii si eu cred la fel. Vreau sa ma asigur ca acea promisiune ramane vie pentru copiii si nepotii nostri si stiu ca daca vom obtine conducerea pe care o meritam din ianuarie anul viitor, ne vom dovedi noua insine si vom dovedi lumii ca nu exista probleme pe care sa nu le putem rezolva daca vom avea din nou o atitudine americana”, a declarat Hillary Clinton.
Contracandidatul ei, Barack Obama, a spus ca mesajul sau de schimbare este ceea ce il diferentiaza de alti candidati precum Hillary Clinton.

“Cred ca democratii sunt uniti in privinta anumitor idei, cu totii credem ca e nevoie de un sistem de sanatate universal, ca trebuie sa tratam problema incalzirii globale intr-un mod care sa permita si crearea de noi slujbe prin tehnologie ecologica, cu totii am spus ca trebuie sa facem educatia mai accesibila dar nu toti am vorbit de nevoia de schimbare a modului in care functioneaza institutiile de la Washington”, a adaugat Barack Obama.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.