Numarul doi al retelei al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, le-a cerut musulmanilor sa se alature insurgentei din Irak, potrivit unei inregistrari audo, difuzata azi pe internet, relateaza NewsIn.

"Le cer tuturor musulmanilor sa se grabeasca spre campurile de lupta ale jihadului, mai ales in Irak", a spus el, in replica la zecile de intrebari adresate retelei de catre militanti, intr-un forum pe internet.
El a mai cerut sustinerea din partea tuturor musulmanilor in jihad in general.

Ultimul sau mesaj data din 18 aprilie, fiind difuzat cu ocazia marcarii a cinci ani de la declansarea invaziei din Irak,

Zawahiri mai spune ca Irakul "va deveni curand fortareata islamului" si a acuzat Iranul siit ca incearca sa anexeze sudul Irakului.

In ultimul mesaj, Ayman al-Zawahiri, a criticat si miscarea Hamas, care s-a declarat dispusa sa faca pace cu Israelul, daca un acord in acest sens ar fi aprobat prin referendum de catre palestinieni.

"In ceea ce priveste acorduri de pace cu Israelul, Hamas a spus ca le-ar prezenta la un referendum, cu toate ca le considera contrare legii islamice", a spus el.

"Cum ar putea supune unui referendum ceva ce incalca sharia?", potrivit mesajului, al doilea dintr-o serie prezentata drept raspuns la intrebarile adresate de militanti pe forumurile de pe internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.