Papa Benedict al XVI-lea si-a incheiat vizita de sase zile in Statele Unite ale Americii cu o slujba in aer liber la un stadion de baseball din New York.

In fata a zeci de mii de oameni, Suveranul Pontif a salutat influenta tot mai mare a imigrantilor hispanici asupra Biserii Catolice si a cerut credinciosilor americani sa se foloseasca cu intelepciune de libertatile pe care le au.

El a repetat mesajul central al vizitei sale: ca adevarurile Bisericii Romano-Catolice trebuie sa aiba un rol in viata publica, dand ca exemplu opozitia fata de avort.

“Sunt adevaruri care ne elibereaza, care garanteaza respectul pentru demnitatea si drepturile fiecarui barbat, fiecarei femei si fiecarui copil in lumea noastra, inclusiv al celor mai lipsite de aparare fiinte umane, copilul nenascut”.

Papa Benedict a tinut o slujba si la locul unde au avut atacurile de la 11 septembrie 2001 de la New York, in care si-au pierdut viata aproape 3000 de persoane.

El a cerut “lumina vesnica si pace” pentru cei care au murit nu numai la New York ci si la Pentagon si in Pennsylvania pe 11 septembrie 2001.

De-a lungul vizitei sale, Papa Benedict a vorbit adesea si de scandalurile privind molestarea sexuala a unor minori de catre preoti catolici, condamnand aceste acte.

Peste 4000 de preoti catolici americani au fost acuzati de asemenea abuzuri din anii ‘50 incoace iar biserica a platit peste doua miliarde de dolari compensatii si cheltuieli legale de cand a izbucnit scandalul, in 2002.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.