Un medic german, seful unei mici clinici din vestul tarii, a fost inculpat pentru grave erori medicale asupra a 17 pacienti, dintre care sapte au murit, a anuntat luni Parchetul din Mnchengladbach, relateaza NewsIn.

Arnold Pier, de 52 de ani, directorul unei clinici din Wegberg, este suspectat ca a efectuat operatii inutile sau premature. De asemenea, i se reproseaza si conditii de igiena suspecte: potrivit marturiei unui medic de la terapie intensiva, Pier ar fi folosit suc de lamaie, nu sterilizant, pentru a dezinfecta plaga unei paciente de 80 de ani, pe care a operat-o la inceputul lui 2006.

Pier, acuzat mai ales pentru patru omucideri involuntare si trei cazuri de "loviri si rani ce au provocat moartea", a fost plasat in detentie provizorie joi, anchetatorii temandu-se ca altfel ar fugi.

Alti opt medici, dintre care trei lucreaza in continuare in clinia respectiva, sunt implicati in acest dosar, prezentat de Der Spiegel drept "unul dintre cele mai mari scandaluri de acest gen din Germania".

Potrivit cotidianului, Pier este suspectat ca incerca "sa castige multi bani prin cele mai complicate operatii, economisind in acelasi timp cand era vorba despre medicamentele vitale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.