O unitate mobila formata din 30 de ofiteri specialisti din cadrul Ministerului de Interne va investiga infractiunile comise de cetatenii romani in statele europene, se arata intr-un comunicat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), remis, vineri, Agentiei NewsIn.

Decizia de infiintare a unitatii mobile a fost luata joi, in sedinta Colegiului Ministerului Internelor si Reformei Administrative, urmand ca in perioada urmatoare Inspectoratul General al Politiei Romane sa intreprinda demersurile de selectare si de incadrare a personalului.

Unitatea mobila va functiona prin reorganizarea si redimensionarea atributiilor Serviciului de combatere a infractiunilor savarsite de cetatenii romani in strainatate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

In urma operationalizarii acestei structuri, ofiterilor romani li se va facilita deplasararea in tari din Uniunea Europeana pentru a participa alaturi de autoritatile nationale la investigarea unor infractiuni savarsite de catre cetateni romani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.