Detinerea sumei de un miliard de dolari nu mai este suficienta pentru a intra pe lista celor mai bogati oameni din Rusia, observa vineri Reuters.

Anul acesta, in top 100 au aparut numai rusii care au cel putin 1,1 miliarde de dolari, iar cei mai bogati dintre ei sunt cei care au facut avere pe seama resurselor de metale ale tarii.

Zece miliardari nu au intrat in clasamentul celor mai bogati 100 de rusi realizat de revista Forbes, in conditiile in care in acest an averea necesara pentru a putea intra in top 100 a crescut la 1,1 miliarde dolari, de la 660 milioane dolari in urma cu un an.

Topul celor mai bogati oameni din Rusia este dominat de cei care si-au construit averile pe baza resurselor metalifere. Pe prima pozitie se afla Oleg Deripaska, cu o avere de 28,6 miliarde dolari, mai mult cu 11,8 miliarde dolari fata de anul trecut. Deripaska controleaza producatorul de aluminiu RUSAL, alaturi de alte active in sectoarele infrastructurii, energiei si sectorul financiar.

Locul doi este ocupat de Alexei Mordashov, proprietarul Severstal, cel mai mare producator de otel din Rusia.

Roman Abramovici, a coborat de pe locul doi pe locul trei, cu o avere de 24,3 miliarde dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.