Mai mult de 20.000 de indieni au murit in trenurile din Mumbai, in ultimii cinci ani, conform unor statistici oficiale, informeaza CNN.

7 milioane de navetisti se indreapta in fiecare dimineata inspre Mumbai, capitala economica a Indiei, iar trenurile sunt cele care ii poarta pe oameni catre locurile de munca. Totusi, in medie, mor cam 10 oameni pe zi in aceste trenuri supraaglomerate. Indienii calatoresc in conditii inimaginabile. Sunt agatati de usi si ferestre si de barele de metal. Multi dintre calatori mor in cadere, calcati de tren sau electrocutati.

Caile Ferate Indiene au fost nevoite sapatamana aceasta sa dezvaluie terifiantul numar de decese, aratand ca cel putin 20.706 pasageri au murit in ultimii cinci ani, dupa ce activistul Chetan Kothari a facut mai multe presiuni, in virtutea dreptului cetateanului de a avea acces la informatii.

“Nici un alt oras din India nu se confrunta cu aceasta problema, a unui numar atat de mare de oameni care sa recurga la un singur mijloc de transport, trenul. Cel putin 10 oameni mor in fiecare zi”, a marturisit A.K. Sharma, oficial de la Caile Ferate Indiene.

“Multi dintre oamenii care mor sunt cei care asigura veniturile familiilor lor. Merita oare sa riste atat?”, arata activistul Chetan Kothari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.