Budapesta cere ajutor specializat american impotriva extremistilor paramilitari

Ungaria a cerut ajutorul Statelor Unite in anchetarea activistilor de extrema dreapta maghiari, conform unor surse guvernamentale de la Budapesta, citate de saptamanalul economic "HVG", preluat de agentia de presa MTI. Potrivit saptamanalului, Ministerul Justitiei a cerut SUA, inclusiv Biroului Federal de Investigatii (FBI) si Departamentului de Justitie american, sa ajute la anchetarea activitatilor portalului de stiri Kuruc.info al extremistilor de dreapta si al organizatiei paramilitare Armata de Eliberare Nationala a Ungariei, Sagetile Ungurilor si Garda Maghiara, structuri active in Ungaria, Romania, Serbia, Slovacia si Ucraina. "Sagetile" au revendicat o serie de atacuri asupra resedintelor parlamentarilor socialisti la inceputul acestui an si pentru agresarea si vatamarea grava a unui prezentator de televiziune la sfarsitul anului trecut.

Mesaje extremiste din America

Oficialii maghiari socialisti, citati de publicatie, si-au exprimat nemultumirea fata de lipsa de reactie a serviciilor de informatii maghiare fata de razboiul electronic declansat impotriva autoritatilor de la Budapesta de catre organizatiile extremiste. Mesajele electronice ale atacatorilor care revendica responsabilitatea atacurilor provin din acelasi server american care gazduieste portalul Kuruc.info, precum si siturile altor organizatii extremiste maghiare. Ungaria a apelat pentru prima data la autoritatile americane in 2007, cand portalul de stiri a publicat numele, numerele de telefon si fotografiile judecatorilor maghiari. Cerearea a fost respinsa atunci in baza legilor americane care nu considera publicarea informatiilor cu caracter personal drept o infractiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.