Un jurnalist palestinian al agentiei de presa britanice Reuters si alte doua persoane au fost ucise miercuri, in urma unui tir israelian cu rachete in Fasia Gaza, au anuntat surse medicale si martori, informeaza NewsIn.

O sursa militara israeliana a "prezentat regretele armatei" pentru moartea jurnalistului.

"Ne prezentam regretele in urma mortii unui fotograf, dar trebuie sa se stie ca se poarta un razboi impotriva elementelor teroriste, inarmate, extremiste si periculoase. Din acest motiv reprezentantii mass-media sau civilii se expun unui pericol" atunci cand intra in zona de lupta, a declarat oficialul militar.

Potrivit martorilor, o racheta israeliana care a vizat un vehicul din centrul teritoriului palestinian a lovit masina de teren cu care circula Fadel Shanaa, un cameraman in varsta de 23 de ani.

Fotograful AFP prezent la locul incidentului a vazut cum racheta a lovit masina jurnalistului, identificata prin semnul "TV" pe acoperis.

Cei trei morti se numara printre cei 17 palestinieni ucisi miercuri in Gaza, dintre care cel putin cinci combatanti. Trei soldati israelieni si-au pierdut la randul lor viata in aceasta zona miercuri, in cele mai sangeroase violente de la inceputul lunii martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.