Americanii au luat cu asalt orasul Madaien, pentru a salva aproximativ 150 de persoane rapite de sunniti. Al-Qaeda sustinea ca, in realitate, nu exista nici un ostatic.

Sute de soldati irakieni, sprijiniti de trupe americane, au lansat ieri o serie de raiduri in orasul Madaien, din apropiere de Bagdad, unde, dupa toate aparentele, insurgentii sunniti au luat ostatici, vineri seara, 150 de siiti, pe care au amenintat ca ii vor executa daca nu parasesc localitatea.

Potrivit unor oficialitati din Bagdad, intre prizonieri s-ar fi aflat numeroase femei si copii. Surse din politia locala au precizat insa ca numarul ostaticilor ar putea fi mult mai mic. De asemenea, intr-un comunicat dat de ramura irakiana a retelei al-Qaeda se arata ca nu ar exista nici un ostatic siit, iar "criza" ar fi fost inventata de americani, pentru a avea un pretext sa atace orasul cu o populatie preponderent sunnita.

Intre timp, 3 soldati americani au fost ucisi, iar alti 7 raniti, intr-un atac cu obuze de mortier declansat simbata asupra bazei lor din apropiere de Ramadi, la vest de Bagdad. Insurgentii au deschis focul asupra fortelor de securitate si in alte zone populate de sunniti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.