Autoritatile sunt incantate nu numai de interesul manifestat de firmele locale ci si de impactul pozitiv pe care deschiderea renumitului restaurant fast-food il va avea asupra imaginii provinciei.

In plus, oficialii vad in McDonald's un semn al investitiilor straine ce vor urma, in special din partea statelor care au recunoscut independenta Kosovo.

''Aceasta investitie deschide poarta companiilor americane, care sunt asteptate sa-si deschida reprezentante in tara noastra. Dorim sa intarim legaturile comerciale cu Statele Unite si cu toate celelalte tari care ne-au recunoscut independenta'', a declarat un oficial kosovar.

Totusi, jurnalistii de Pravda, publicatie recunoscuta pentru pozitia sa pro-Kremlin, sustin ca venirea McDonald's reprezinta un semn al invaziei americane in toate statele lumii. Ziaristii noteaza ca lantul de restaurante fast-food a fost, nu de putine ori, tinta atacurilor militantilor antiglobalizare, multe sedii fiind vandalizate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.