Fostul presedinte Jimmy Carter a provocat indignare in rindul oficialilor israelieni, dupa ce a imbratisat un membru al organizatiei Hamas, considerata de Israel, SUA si UE drept organizatie terorista.

Fostul lider de la Casa Alba l-a sarutat de doua ori pe fostul vicepremier Hamas al Palestinei, Nasser Shaer, in timpul unei receptii in Cisiordania.

Gestul, potrivit autoritatilor israeliene, „ofera credibilitate terorismului“. Jimmy Carter intreprinde, in intervalul 13-21 aprilie, o „misiune de studiu“ in Orientul Mijlociu, in vederea reluarii negocierilor de pace intre israelieni si palestinieni.

Jimmy Carter a organizat miercuri, la Cairo, o intilnire cu mai multi lideri Hamas, printre care Mahmud Zahar si Said Siam, implicati in preluarea prin forta a controlului asupra Fisiei Gaza, in dauna organizatiei moderate Fatah, a presedintelui Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.