Rusia a pregatit contracte de vanzari de armament in valoare de aproape 3 miliarde de dolari pentru guvernul de la Tripoli, ce ar putea fi semnate cu prilejul vizitei pe care presedintele Vladimir Putin o va face miercuri si joi in Libia, scrie marti cotidianul economic rus "Vedomosti".

In cursul aceleiasi vizite, este posibil sa fie rezolvata si problema datoriei libiene catre URSS si care se ridica la 3,5 miliarde de dolari. Pe de alta parte, Ucraina isi intensifica la randul ei relatiile cu Libia, probabil in incercarea de a-si reduce dependenta energetica de Rusia.

Intors recent dintr-o vizita in Libia , presedintele ucrainian, Viktor Iuscenko, a anuntat ca Ucraina va extrage petrol din aceasta tara.

Presedintele rus va fi insotit in Libia de ministrul de Finante, Aleksei Kudrin, si de seful Agentiei de stat de export de arme, Rosobornexport, Anatoli Isaikin. Potrivit coidianului Vedomosti, care citeaza surse din cadrul Ministerului Apararii, contractele militare ce ar putea fi semnate la Tripoli se refera la vanzarea de avioane de vanatoare Suhoi-35, de sisteme de aparare antiaeriana TOR-M2E, precum si de alte munitii si echipamente militare.

In paralel, nu este exclus ca problema datoriei libiene, ce dateaza din epoca sovietica si care se ridica la 3,5 miliarde de dolari, sa fie solutionata in cursul acestei vizite, a precizat o sursa din guvernul rus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.