Israelul dezvolta "o armata puternica" pentru restabilirea capacitatilor sale de intimidare si pentru a obtine o victorie "decisiva" in cazul unui noi conflict in Orientul Mijlociu, a declarat marti ministrul apararii, Ehud Barak, relateaza NewsIn.

"Dezvoltam o armata puternica, ce, spre deosebire de al doilea razboi din Liban, ar aduce rezultate decisive si clare intr-un razboi, daca el ne-ar fi impus", a explicat Barak.

"Restabilirea capacitatilor de intimidare ale armatei si de comandament sunt obiective esentiale", a adaugat el.

Razboiul din vara lui 2006 impotriva militiei Hezbollah a evidentiat lipsa de pregatirea armatei israeliene si disfunctionalitatile profunde in lantul de comandament. Declaratiile intervin in conditiile in care liderii israelieni si iranieni fac tot mai multe declaratii belicoase.

Adjunctul comandantului general al armatei, Mohammed Reza Ashtiani, a avertizat marti ca Iranul "ar elimina Israelul de pe scena mondiala", daca ar fi atacat de statul israelian. El a raspuns astfel ministrului israelian al infrastructurilor, care a spus ca Israelul ar distruge Iranul, daca acesta ar lansa un atac impotriva sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.