Reprezentantul dreptei italiene a cistigat alegerile parlamentare din 13-14 aprilie, insa cu o majoritate prea mica pentru a putea guverna singur.

Reperezentantul dreptei, Silvio Berlusconi a cistigat alegerile legislative din Italia. Potrivit exir-pollurilor, el a obtinut 42% din sufragii, in camera deputatilor sI 42,5 procente, in senat. Principalul sau adversar, fostul primar al Romei, Walter Veltroni, a primit aproxiamtiv 40 la suta din voturi, in ambele camere palamentare. Cu acest psroicentaj, Belrusconi nu va putea guvenra singur si va fi, probabil nevoit, sa incheie o coalitie cu partidele mai mici. Exit-pollurile au adeverit astfel cele mai negre predictii ale analstilor, care se temeau de un rezultat strins, ce ar putea perpetua instabilitatea politica de la Roma.

In urma acestui scrutin, Il Cavaliere va prelua functia de prim ministru, pentru a treia oara in viata.

El a mai detinut acest post, de doua ori - prima data in 1994, iar a doua oara, intre 2001 si 2006. Cel de-al doilea cabinet condus de Il Cavaliere a fost singurul guvern italian din ultimii 50 de ani, care a rezistat in functie, pe toata durata mandatului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.