La 50 de kilometri vest de Taj Mahal (India), pe drumul spre orasul Jaipur, turistii trec cu autocarele pe langa o locatie care este rar mentionata in ghidurile turistice.

La marginea orasului Bharatpur, in Rajasthan, unde autostrada se lateste pe patru benzi, traficul este ingreunat de lucrarile la carosabil. Insa muncitorii care trandavesc langa buldozere au privirile indreptate spre altceva - un grup de adaposturi improvizate unde niste fete, cateva sub 18 ani si cel putin doua pana in 15 ani, pot fi vazute plimbandu-se sau stand in vazul celor care trec pe carosabilul prafuit.

Cotidianul britanic The Daily Telegraph mentioneaza despre o fata in particular, care atrage atentia stand pe un taburet langa un foc, ca sa poata fi vazuta de vehiculele ce trec prin zona. Machiajul puternic si sariul roz lasa impresia ca ea se pregateste sa plece la o petrecere. Adevarul este insa altul. Suli, in varsta de 14 ani, este virgina si un razboi al licitatiilor este tinut pentru cei care vor sa fie primii ce se culca cu ea.

Grupul de adaposturi unde se afla ea gazduieste 59 de familii, toate membre ale tribului Bedia, un trib cu o mare traditie in prostitutia cu fete neprihanite. Fetele nascute aici devin prostituate printr-un ritual la fel de obisnuit precum este mariajul pentru restul societatii indiene. „Prima oara” este un serviciu pentru care afaceristii de talie mijlocie ce trec prin zona sunt dispusi sa plateasca bani multi. Pretul normal pentru o prostituata este de 100 de rupii (6 lei), insa o virgina este vanduta celui care da mai mult, licitatia pornind de la 20.000 de rupii. Daca fata este foarte frumoasa, comunitatea spera sa obtina pe ea chiar si 40.000 de rupii.

La acest pret, cumparatorul are „acces” la fata cat timp doreste - cateva ore, zile sau chiar saptamani. Cand se satura de ea, urmeaza o petrecere extravaganta. Asta pentru ca se considera ca poarta ghinion ca o fata sa isi pastreze banii pe care i-a obtinut pentru „prima oara”. Sunt cumparate bijuterii pentru ea si pentru rudele ei, caprele sunt sacrificate si alcoolul curge neincetat. Se danseaza si se aduc ofrande zeilor. Odata ce si-a pierdut virginitatea, o fata nu se mai poate marita. Alegerea a fost facuta si comunitatea sarbatoreste acest lucru.

Suli se declara fericita ca este supusa licitatiei. „Mi-am dorit asta. Ma voi duce cu oricine plateste cel mai mult, nu imi pasa cum arata”, a spus ea. Nita, o virgina de la baraca alaturata, are patru surori, toate prostituate. Una dintre ele spune ca Nita este frumoasa si ca spera sa se obtina 40.000 de rupii pe ea. „Ni s-au oferit 25.000, dar nu este suficient”. Nita are doar 13 ani si a optat sa calce pe urmele surorilor ei pentru a scapa de treburile gospodaresti. Dar, evitand sa faca din cand in cand curatenie, Nita a ales o viata in care va avea 20-30 de clienti pe zi, pana ajunge la 40 de ani. Dupa aceea nu va mai fi considerata dezirabila, va depinde doar de copiii pe care ii va avea.

O prostituata castiga in medie 1.500 de rupii pe zi. Veniturile erau mai mari pana cand guvernul le-a daramat casele pentru a face loc autostrazii. „Aveam cam 25 sau 30 de clienti pe zi. Acum media este de 10-15. Era mai bine inainte pentru ca puteam oferi conditii bune si apa curenta clientilor, care in marea lor majoritate sunt afaceristi din Agra”, povestesc fetele.

Extinderea prostitutiei bazate pe puritate in unele triburi din regiune - Bawaria, Nut, Bedia, Kanjar si Sansi - a intrat in atentia autoritatilor dupa un raid la un bordel din Delhi. Acum se incearca stoparea acestui ciclu, in care fetele fiecarei generatii devin obiecte de licitatie. Iar multe dintre prostituate spun ca nu doresc ca fetele lor sa le urmeze. Ritu si Manju, doua dintre surorile Nitei, au fiecare cate o fetita, ai caror tati au fost clienti. „Fata mea va avea parte de educatie si nu va fi o prostituata. Stiu cum e si nu vreau sa treaca si ea prin asta”, a spus Ritu.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.