Armata aericana a descoperit ieri in nordul Bagdadului, o groapa comuna, unde se aflau peste 20 de trupuri aflate in descompunere, informeaza CNN.

Cadavrele au fost descoperite in apropierea orasului Muqdadiya, si se pare ca au fost ingropate acum opt luni. Soldatii nu au putut sa spuna inca, daca cei ingropati au fost supusi unor torturi.

Muqdadiya este un oras situat la 80 de km nor de Bgdad, in provincia Diyala, acolo unde fortele americane au demarat actiunile impotriva al Qaeda si impotriva militantilor siiti si suniti.

Descoperirea de ieri este a doua in decursul unei singure sapatamani. Joi, soldatii americani au descoperit 45 de trupuri ingropate de mai bine de un an, in curtea unei case din Mahmudiya, o localitate aflata la sud de Bagdad.

Conform CNN, luna trecuta a fost descoperit o alta groapa comuna in apropierea orasului Muqdadiya, unde erau ingropate 14 trupuri.

Organizatii neguvernametale care militeaza pentru apararea drepturilor omului afirma ca pe teritoriul irakian se afla sute de gropi comune, unde au fost aruncate trupurile celor ucisi in timpul regimului fostului presedinte Saddam Hussein.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.