Controversatul antrenor Biranchi Das si Budhia Singh au devenit celebri in 2006 dupa ce baiatul a stabilit un nou record mondial la maratonul de 43 mile.

In august anul trecut, Das a fost acuzat de mama baiatului de tortura, dupa ce aceasta a descoperit semne suspecte pe corpul copilului. Dosarul de tortura in care a fost implicat Das nu a fost judecat, pentru ca un astfel de proces dureaza ani la rand in India, iar Das a fost eliberat pe cautiune. Ulterior, acesta a negat acuzatiile, spunand ca l-a salvat pe Singh dupa ce mama lui a vrut sa-l vanda pentru 15 dolari, cu cativa ani in urma.

In timpul maratonului din 2006, doctorul care urmarea participantii, l-a oprit pe baiat dupa 40 de mile observand semne clare de extenuare. Mai tarziu au descoperit ca Singh era anemic si suferea de stres cardiac.

Comisarul politiei, Amitabh Thakur, a declarat ca Das a fost impuscat duminica in timp ce se antrena in centrul orasului Bhubaneshwar. Takur a aduaugat ca nefericitul accident nu a avut nicio legatura cu baiatul si se presupune ca Das in varsta 40 de ani , a fost implicat intr-o disputa intre criminalii locali.

Dupa ce a aflat vestea, terifiat, Singh acum in varsta de 6 ani nu a vrut sa comenteze evenimentele, declarand reporterilor ca toata lumea ar trebui sa uite aceste acuzatii. El a adaugat ca Das a fost pentru el ca un tata si ca-i va simti lipsa toata viata.

‘El obisnuia sa aiba grija de mine ca de propriul copil’, a declarat Singh.