Prima intrevedere dupa sapte ani intre presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si liderul transnistrean Igor Smirnov a avut loc ieri, la Tighina, convorbirile bilaterale desfasurandu-se „intr-o atmosfera constructiva“, potrivit agentiei Basa-press.
Concret, Igor Smirnov a declarat ca Transnistria anuleaza toate restrictiile de calatorie impuse oficialilor de la Chisinau, iar Vladimir Voronin a promis, in schimb, ca va face demersuri pe langa UE si SUA pentru anularea restrictiilor care ii vizeaza pe oficialii regimului de la Tiraspol.

De asemenea, cei doi au convenit asupra necesitatii convocarii de urgenta a grupurilor comune de lucru, in scopul lansarii unor proiecte privind infrastructura, securitatea si dezarmarea. Vladimir Voronin si Igor Smirnov nu se mai intalnisera din 8 august 2001, iar negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean au fost inghetate in 2006, reaminteste AFP.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.