Oficiul de Securitate Nationala (NBH) din Ungaria atrage atentia asupra faptului ca extremistii unguri strang randurile, se organizeaza si pun la cale acte teroriste.
Atacurile cu cocteiluri Molotov, instigarile care creeaza situatii periculoase in tara, intaratarea maselor impotriva anumitor grupuri si comunitati, pot fi calificate fara niciun dubiu drept acte teroriste. In astfel de cazuri ar trebui aplicate legile in vigoare, iar politia si serviciile de securitate nationala ar trebui sa actioneze mult mai eficient, scrie ziarul Nepszava, citat de Rompres.

In cazurile cele mai grave, Codul Penal din Ungaria prevede pentru faptasi inchisoarea pe viata. Persoanele care comit acte de terorism, sunt complice la astfel de acte prin sprijinirea unei actiuni teroriste, asigura sau inlesnesc conditiile de executare, pot fi condamnati la pedepse cu inchisoarea, cuprinse intre 2 si 8 ani. In opinia juristilor, legea este foarte clara. Oficiul National de Urmarire si Procuratura Generala de Urmarire au calificat, atacurile teroriste cu cocteiluri Molotov aruncate asupra locuintelor politicienilor din Partidul Socialist Ungar drept atacuri teroriste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.