Fostul lider al Partidului Comunist chinez din Shanghai Chen Liangyu, demis in 2006, a fost condamnat vineri la 18 ani de inchisoare pentru coruptie, a anuntat agentia China Noua, potrivit NewsIn.
Chen, in varsta de 61 de ani, a fost declarat vinovat de luare de mita si abuz de putere.

Inainte de demiterea sa, Chen era un inalt responsabil al regimului chinez, fiind si membru al Biroului politic al Comitetului Central al partidului. In timpul procesului, el a recunoscut ca este "partial responsabil", dar a refuzat sa pledeze vinovat.

Prezentat ca un apropiat al fostului presedinte Jiang Zemin, el a fost demis dupa deschiderea unei anchete privitoare la gestionarea deficitara a fondului de pensii al orasului Shanghai, din care ar fi fost luate aproape 34 miliarde de yuani (4,8 milioane de dolari) care au fost investiti in imobiliar si proiecte speculative de infrastructura. Scandalul, de o amploare neegalata in ultimul deceniu, a dus la punerea sub acuzare a circa 20 de responsabili municipali si sefi ai unor societati.

In octombrie, presedintele Hu Jintao a denuntat coruptia si "delasarea" unora dintre cadrele PC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.