Un presupus terorist prizonier la Guantanamo a salutat in cursul unei audieri, actiunile lui ben Laden, spunand ca liderul al-Qaida a reusit sa expuna "ipocrizia" Statelor Unite, relateaza NewsIn.

"Cred ca a reusit din nou sa va expuna ipocrizia, atunci cand spuneti ca sunteti taramul dreptatii si legii", a spus Ibrahim Ahmed Mahmoud Al-Qosi, care declara ca a fost soferul lui ben Laden.

Prizonierul a fost audiat de un tribunal militar exceptional de la Guantanamo, unde sunt 275 prizonieri.

"Intreaga lume sufera din cauza ipocriziei voastre pe taramul vostru al dreptatii", a spus prizonierul. "Adevarata dreptate si egalitatea sunt principii frumoase, chiar si copiii inteleg acest lucru. Singura crima pe care am comis-o este nationalitatea mea", a declarat sauditul.

Detinutul a subliniat ca nu recunoaste legitimitatea tribunalului militar si ca nu vrea sa participe la viitoarele audieri.

Sauditul in varsta de 47 de ani este acuzat ca a furnizat material pentru acte de terorism, precum si de conspiratie cu teroristii al-Qaida. El risca inchisoarea pe viata.

Prizonierul afirma ca a fost bucatar, asistent si apoi soferul personal al lui ben Laden inainte de a fi capturat de fortele pakistaneze in Afganistan, in decembrie 2001. El neaga orice rol in atentatele din 11 septembrie 2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.