Surse oficiale de la Londra au precizat, la 9 aprilie, ca premierul britanic Gordon Brown nu va participa la ceremonia oficiala de deschidere a Jocurilor Olimpice, relateaza Associated Press.

Dar purtatori de cuvant ai executivului britanic au tinut sa sublinieze ca nu este vorba despre vreun boicot politic. Si aceasta pentru ca Gordon Brown va participa, se pare, la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice, mai relateaza AP.

Chiar daca premierul britanic „n-a intentionat niciodata sa ia parte la aceasta ceremonie de deschidere, asa ca nu e vorba despre nici o schimbare in programul sau”, asa cum pretind oficialitatile de la Londra, Brown este al doilea important lider politic occidental care anunta in termeni lipsiti de orice echivoc ca nu va fi prezent la ceremonia inaugurala de la Beijing.

Cancelarul german Angela Merkel a precizat de mai multa vreme ca nu intentioneaza sa participe la deschiderea oficiala a Jocurilor Olimpice, iar in SUA Hillary Clinton si Barack Obama i-au cerut public presedintelui Bush sa adopte o pozitie similara.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut Chinei sa inceapa imediat un dialog cu protestatarii nationalisti tibetani si sa elibereze detinutii politici, punand astfel conditii pentru o eventuala prezenta a sa la Beijing.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.