Un raport guvernamental publicat ieri arata ca cererile de somaj din SUA au scazut saptamana trecuta cu 53.000, surprinzator de mult, insa, nivelul mediu atent supravegheat al numarului cererilor de somaj se situeaza la un nivel record al ultimilor doi ani si jumatate, noteaza NewsIn.

Numarul cererilor de somaj a scazut la 357.000 in saptamana care s-a incheiat pe 5 aprilie, fata de estimarea revizuita in urcare de 410.000 de cereri de saptamana anterioara, a anuntat departamentul american al muncii. Valorile afisate pentru saptamana trecuta sunt cele mai mari din septembrie 2005.

Analistii chestionati de Reuters anticipau un nivel de 385.000 cereri de somaj pentru ultima saptamana.
Cu toate acestea, media noilor cereri de somaj din ultimele patru saptamani, un indicator care reflecta mai bine tendinta pietei locurilor de munca pentru ca aliniaza oscilatiile valorilor saptamanale, a urcat la 378.250, cel mai mare nivel din octombrie 2005.

Ca o noua dovada a conditiilor slabe de pe piata muncii, numarul muncitorilor deveniti someri a urcat in saptamana care s-a incheiat pe 29 martie la 2,94 milioane de persoane, cel mai mare nivel din iulie 2004. Analistii estimasera numarul acestora la 2,93 milioane de someri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.