Candidatul republican la alegerile prezidentiale americane, John McCain, a declarat ieri ca nu ar exclude lansarea unor razboaie preventive impotriva unor viitori inamici, informeaza NewsIn

George W. Bush a spus, cand a lansat in 2003 interventia din Irak, ca aceasta este necesara pentru impiedicarea unor viitoare atacuri din partea unei tari care dezvolta arme de distrugere in masa, dar dupa invazie nicio arma de acest tip nu a fost descoperita.

McCain si-a mentinut sustinerea pentru razboiul din Irak si a spus in repetate randuri ca mai dgraba ar fi dispus sa piarda alegerile decat razboiul.

Intrebat despre politica lui Bush privitoare la actiunile preventive, McCain a raspuns: "Nu cred ca se poate face o declaratie seaca privitoare la razboiul preventiv, pentru ca, evident, el depinde de amenintarea cu care s-ar confrunta Statele Unite".

McCain a mai declarat ca presedintele Statelor Unite ar trebui sa se consulte mai mult cu Congresul, astfel incat sectoarele guvernului sa poata actiona impreuna, daca exista o amenintare iminenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.