Negociatorii americani si nord-coreeni au anuntat ca au ajuns la un acord in privinta compensatiilor pe care le va primi Coreea de Nord in schimbul renuntarii la arma atomica pe care aceasta o detine.
Ieri s-au anuntat asa-numitele "compensatii politice", ceea ce inseamna probabil ca se vor ridica unele restrictii asupra liderilor nord-coreeni, iar tara va iesi din izolarea diplomatica in care se gaseste. In schimb, Coreea de Nord isi va dezvalui intregul program nuclear, ceea ce refuzase sa faca in ultimul timp, iar acest lucru va ajuta la terminarea crizei.

Este deja clar ca statul nord-coreean, cel mai izolat din lume, are arme nucleare, chiar daca unele destul de slabe, si ea se foloseste de asta pentru a santaja marile puteri in scopul obtinerii unor avantaje economice, diplomatice si de securitate. Acordul semnat in 2007 stabilea renuntarea acesteia la arme nucleare tocmai in schimbul unor avantaje de acest gen, dar pana acum nu a reusit sa-si respecte angajamentele.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.