Presedintele Guvernului din regiunea autonoma Tibet, Qiangba Puncong, a declarat astazi ca persoanele care vor incerca sa impiedice trecerea flacarii olimpice prin aceasta zona vor fi pedepsiti sever, informeaza cotidianul Marca.

"Daca vreo persoana va incerca sa impiedice trecerea tortei prin Tibet si sa urce pe Everest va fi pedepsit conform legilor din China", a explicat Qiangba Puncong care a mai adaugat ca fortele separatiste iau Jocurile Olimpice ca pe o buna oportunitate de a crea probleme si incidente.

Pe 8 aprilie, flacara olimpica a ajuns la San Francisco, iar urmatoarea oprire va fi la Buenos Aires, unde primul purtator al tortei va fi Diego Maradona, pentru ca pe traseu sa-i fie inmanata si fostei tenismene Gabriela Sabattini, informeaza NewsIn.

Primele probleme in itinerariul flacarii olimpice au aparut duminica, la Londra, cand doi protestatari au incercat sa o stinga cu ajutorul unui extinctor.

Ulterior, Scotland Yard a anuntat ca s-au efectuat 15 arestari in randul demonstrantilor pro Tibet. La Paris, torta olimpica a fost stinsa din cauza incidenteleor care au aparut pe strazile din capitala Frantei. Mai multi oficiali din cadrul Comitetului Olimpic International (CIO) vor ca flacara olimpica sa nu mai efectueze pe viitor traditionalul traseu mondial, dupa ce au avut loc mai multe incidente in acest an.

Traditia spune ca flacara olimpica nu poate fi stinsa din momentul in care este aprinsa cu ajutorul razelor solare pana in momentul in care are loc ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice. Torta este protejata de o delegatie speciala formata din 10 persoane care o pazesc zi si noapte pentru a nu fi stinsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.