Femeile din Belarus vor avea posibilitatea de a calatori cu trenul in compartimente speciale, separate de barbati, pe ruta Minsk-Moscova, dupa ce reprezentantele Evei s-au plins de mirosul insuportabil de ciorapi nespalati, ceapa si votca cu care le "onoreaza" pasagerii de sex masculin, relateaza BBC. Aflata in stadiul de experiment, masura ar putea fi extinsa si in cazul altor trenuri sau mijloace de transport de calatori. "Calatoresc foarte mult. Daca trebuie sa ramii in compartiment trebuie sa faci fata mirosului de ciorapi imputiti sau de alcool", se plinge Maria Alieva, membra a Organizatiei Femeilor Muncitoare din Belarus.

Incepind de luni, femeile pot alege sa calatoreasca in vagoanele speciale dupa ce solicita la casa de bilete imprimarea unei marci speciale pe tichet. In acest caz, barbatii nu au acces in respectivul compartiment. Insa acestea nu vor purta un semn special si nici nu vor fi dezinfectate in cazul in care, anterior, au fost ocupate de barbati certati cu igiena.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.