Teheranul crede ca trebuie creat un scut antiracheta care sa apere lumea de atacurile americane si israeliene. Intre timp, isi dezvolta propriile capacitati nucleare.

Iranul a inceput sa instaleze inca 6.000 de centrifuge pentru imbogatirea uraniului, a anuntat presedintele Mahmud Ahmadinejad cu ocazia Zilei Nationale iraniene a Tehnologiei Nucleare. Noile centrifuge vor fi instalate la centrala nucleara de la Natanz si ar permite Iranului sa dezvolte suficient combustibil nuclear pentru a obtine armament atomic, daca acesta ar fi planul final al Teheranului, asa cum sustine Occidentul.

La centrala de la Natanz sint deja instalate 3.000 de centrifuge. „Astazi a inceput procesul de instalare a 6.000 de centrifuge cu tehnologie avansata... voi da mai multe amanunte despre acestea in curind. Promit sa va dau si mai multe stiri bune”, a declarat Ahmadinejad, conform agentei iraniene studentesti de stiri ISNA.

Anuntul presedintelui iranian reprezinta o noua sfidare a Consiliului de Securitate al ONU, care a cerut Iranului inca din 2006, prin rezolutii, sa inceteze activitatea de imbogatire a uraniului. Consiliul de Securitate a impus trei runde de sanctiuni impotriva guvernului de la Teheran, de ordin economic si diplomatic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.