Un rechin a ucis un adolescent de 16 ani care facea surf, impreuna cu un prieten, pe coasta de est a Australiei, informeaza CNN.

Tanarul se afla la 50 de metri de mal, in momentul in care a fost atacat de rechin, a declarat purtatorul de cuvant al salvamarilor, Stephen Leahy. Ce de-al doilea baiat se afla deja in afara oricarui pericol, la mal, in momentul in care si-a vazut prietenul atacat, asa ca a inotat inapoi ca sa il salveze.

Salvamarii si medicii sositi la locul incidentului au incercat sa faca tot posibilul pentru a-l ajuta pe baiatul atacat, dar acesta a murit in urma unor rani foarte grave, provocate de muscaturile rechinului.

“Am trimis la fata locului mai multi medici si un elicopter de salvare, dar din pacate tanarul a murit”, a declarat purtatorul de cuvant al New South Wales Ambulance, Penelope Little.

Toate plajele din apropiere au fost inchise in acest moment, iar mai multe echipaje cauta rechinul atacator.
Inspectorul Steve Clark a propus ca prietenul victimei sa fie decorat pentru ca s-a intors in apa ca sa isi salveze prietenul, chiar daca a vazut rechinul.

In apele australiene au loc in jur de 15 atacuri ale rechinilor, iar aceasta este una dintre cele mai ridicate rate din lume. Totusi, in medie, un singur atac este fatal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.