Lungul drum spre Casa Alba pare sa devina din ce in ce mai anevoios pentru fosta prima-doamna, mai ales dupa ce Paul Penn, strategul campaniei electorale a lui Clinton si-a anuntat luni demisia.

Penn a luat aceasta decizie pentru a dezamorsa un potential conflict in care este implicata firma sa de lobby, noteaza Realitatea. Mai precis, compania sa, Burson-Marsteller Worldwide, are un contract si cu guvernul columbian, menit sa duca la negocierea unui acord de liber schimb intre administratiile de la Bogota si Washington.

Acordul contravine insa politicii promovate de Hillary Clinton si, ca sa evite un scandal, Penn a preferat sa se retraga din staff-ul senatoarei de New York, anuntand ca o va sprijini in continuare pe candidata democrata, prin furnizarea de consiliere si sondaje.

Demisia lui Paul Penn este vazuta de reporterii BBC ca o adevarata lovitura pentru Hillary Clinton. Plecarea sa e un prilej ca echipa candidatei democrate sa regandesca in ceasul al 11-lea o strategie invingatoare pentru ca gestul lui Penn va fi cu siguranta speculat de adversarii de campanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.