Piratii au atacat un yacht francez de lux, cu 30 de membri ai echipajului la bord, iar autoritatile franceze au reusit sa intre in legatura cu atacatorii, informeaza CNN.

Nava Le Ponant a fost atacata in cursul zilei de vineri, de aproximativ 10 pirati, in timp ce se intorcea, fara sa aiba pasageri la bord, din insulele Seychelles. Piratii au indepartat vasul de la ruta lui si s-au indreptat apoi spre coasta de est a Somaliei.

Ministrul francez de externe, Bernard Kouchner a declarat pentru radioul France-Inter, ca Franta a reusit sa stabileasca o legatura cu piratii.

“Am stabilit un contact cu agresorii, dar acest caz va fi rezolvat cu greu”, a declarat Kouchner, fara sa ofere mai multe detalii. Intrebat daca Franta este dispusa sa ofere o rascumparare pentru ostatici, ministrul a raspuns “Vom vedea”, potrivit CNN.

Piratii prefera sa atace in zona Africii, unde apele teritoriale nu sunt suparvegheate corespunzator. In ultimul an, acestia au atacat peste 12 vase de croaziera si au cerut de obicei sume imense pentru eliberarea ostaticilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.