Pe piata italiana au fost fabricate si vandute cel putin 70 de milioane de litri de vin toxic, care contine mai ales acizi, potrivit unui articol de azi al publicatiei italiene L'Espresso, care acuza criminalitatea organizata din sudul tarii, consemneaza AFP.

Sticlele de vin incriminate sunt produse ieftine, vandute la un pret cuprins intre 0,70 si 2 euro/litru si care, de fapt, contin "foarte putin vin, cel mult o treime, adesea mai putin", afirma publicatia italiana, citata de AFP.

"Restul este un amestec criminal, facut din apa, substante chimice, ingrasaminte, fertilizatori si chiar putin acid clorhidric", precizeaza publicatia italiana.

L'Esspreso sustine ca, in scandalul care face in prezent obiectul unei anchete, sunt implicate 20 de companii, dintre care opt sunt amplasate in nordul tarii.

Anchetatorii au descoperit in septembrie 2007, cu ocazia unui control efectuat la una dintre companii, "recipiente continand acid clorhidric, acid sulfuric si 60 de kg de zahar", potrivit aceleiasi surse, citate de AFP.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.