Dupa lansarea rapoartelor de progres ale celor 12 tari cu care Uniunea Europeana are incheiate Acorduri de Parteneriat si Cooperare - eveniment ce a avut lor joi la Bruselles, Comisarul european, Benita Ferrero-Waldner, a raspuns la intrebarile jurnalistilor moldoveni in cadrul unei video-conferinte organizata de Delegatia Comisiei Europene din Chisinau.

Oficialul european a comunicat Moldovei doua vesti - una buna si alta proasta.

Vestea buna e ca “Comisia Europeana a inceput reflectiile asupra unui nou document privind relatia cu Chisinaul - mult mai amplu decat Planul de actiuni UE - Republica Moldova”.

Vestea proasta e ca, in pofida atentionarii primite din partea Comisiei Europene in luna februarie curent, despre restantele la capitolul libertatea presei, independenta justitiei si lupta cu coruptia, autoritatile moldovene nu si-au dat silinta sa inlature aceste neajunsuri.

Dimpotriva, in perioada care s-a scurs, unele redactii au fost perchezitionate, iar unii jurnalisti s-au trezit cu dosare penale pentru opiniile exprimate. Cu alte cuvinte, Planul de actiuni UE - Republica Moldova nu a fost indeplinit, chiar daca autoritatile de la Chisinau afirma contrariul, iar comisarul european a incurajat joi diplomatic Moldova spunand ca a sesizat “o puternica vointa politica de a merge mai departe”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.