Curtea Primei Instante, cel de-al doilea tribunal ca marime in Uniune, a decis ca UE nu a depus suficiente justificari in vederea sprijinirii deciziei sale.

Un tribunal al Uniunii Europene s-a pronuntat impotriva modului in care PKK (Partidul Muncitorilor Kurdistani) a fost adaugat listei de grupari ale caror fonduri au fost inghetate in 2002 in incercarea de a stopa activitatile teroriste.

Curtea Primei Instante, cel de-al doilea tribunal ca marime in Uniunea Europeana, a decis ca UE nu a depus suficiente justificari in vederea sprijinirii deciziei sale. Reprezentanti ai UE declara ca decizia curtii este irelevanta pentru ca o noua lista a fost redactata in decembrie 2007, care include PKK, si care a fost redactata avind in vedere cazuri juridice similare din trecut.

Purtatorul de cuvint al UE declara ca “pentru Consiliul Guvernelor UE, PKK figureaza in continuare pe lista gruparilor teroriste”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.