ONU este inamicul islamului si musulmanilor, a declarat numarul doi al organizatie, Ayman Al-Zawahiri, intr-o inregistrare publicata ieri de Intelcenter, baza americana specializata in supravegherea site-urilor islamiste, relateaza NewsIn.

"ONU este inamicul islamului si musulmanilor: organizatia a codificat si legitimat instaurarea unui stat Israel si improprietarirea cu pamanturile musulmanilor", a declarat Zawahiri in mesajul audio in limba araba, tradus de organul media al al-Qaida, as-Sahab.

Numarul doi din reteaua terorista a raspuns unui student algerian care l-a intrebat de ce cladirea ONU din Alger a fost vizata de un atentat care s-a soldat cu moartea a 41 de persoane, dintre care 11 angajati ai organizatiei internationale. Declaratiile fac parte din raspunsurile acordate sutelor de intrebari adresate gruparii al-Qaida pe internet. Somat sa justifice "moartea presoanelor nevinovate" in atentatele din Alger, Al-Zawahiri a subliniat ca cei care au murit nu au fost nevinovati. "In schimb, potrivit comunicatului fratilor din al-Qaida in Magrebul islamic, ei fac parte dintre cruciatii necredinciosi si din trupele gurveranamentale care ii apara", a spus Al-Zawahiri.

Zawahiri a subliniat si ca ONU sustine prezenta strainilor, calificati tot drept "cruciati", in Afganistan si in Irak si ca a aprobat independenta Timorului de Est, care a facut parte din Indonezia. ONU "nu reacunoaste insa acest drept si Ceceniei, nici pentru musulmanii din Caucaz, nici pentru Casmir, nici pentru Ceuta sau Mellila, nici pentru Bosnia", a adaugat el.

In acest mesaj Zawahiri i-a criticat si pe cei care vor sa creeze un stat palestinian "uitand (pamanturile - n.red.) care le-au fost furate" palestinienilor. "Musulmanii din Palestina si din alta parte trebuie sa fie foarte vigilenti in fata acestei orientari, careia sa i se opuna cu forta si hotarare", a spus liderul al-Qaida.
Intrebat ce se va intampla in cazul unei retrageri a americanilor din Irak, el a declarat ca se "asteapta ca influenta jihadului sa se extinda si sa progreseze catre Ierusalim".

Acesta a fost al treilea mesaj al lui Zawahiri lansat de la inceputul anului. Publicul a fost invitat sa ii puna intrebari lui Zawahiri, pe site-urile apropiate al-Qaida as-Sahab si al-Fajr, inainte de 16 ianuarie. In aceeasi inregistrare, numarul doi din al-Qaida afirma ca Osama Ben Laden, liderul retelei al-Qaida, este in "stare buna de sanatate".

"Nu sunteti de acord ca frecventa aparitiilor voastre pe posturile de televiziune confirma (...) ca nu sunteti altceva decat un fenomen sonor caruia ii place sa fie celebru?", a fost intrebat de asemenea Zawahiri. Numarul doi din al-Qaida i-a spus autorului intrebarii ca numai Allah ii cunoaste intentiile si i-a sugerat sa se "ocupe cu chestiuni mai nobile si sa renunte la cancanuri", adaugand ca spera ca are spiritul deschis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.