Premierul irlandez Bertie Ahern a anuntat ieri ca va demisiona din functie pe 6 mai, pe fondul presiunilor exercitate in urma citarii sale repetate, ca martor, intr-un proces de coruptie, informeaza Reuters.

Premierul a tinut sa precizeze ca decizia sa nu are legatura cu ancheta care-l vizeaza, referitoare la fapte de coruptie petrecute la inceputul anilor ’90, informeaza Adevarul.

"Stiu ca nu am facut rau nimanui si ca nu am inselat pe nimeni", a tinut sa precizeze dupa ce a facut bilantul celor 11 ani petrecuti ca sef al Executivului.

Unul dintre artizanii procesului de pace nord-irlandez, Bertie Ahern, a contribuit in mod substantial la cresterea-record a economiei irlandeze de la venirea sa la putere.

Potrivit EVZ, el este unul dintre cei mai longevivi premieri din Europa, preluand conducerea guvernului de la Dublin in urma cu aproape 11 ani.

In 2006, Irlanda, a afisat o rata de crestere economica de 6%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.