Benedict al XVI-lea va prezida astazi, 2 aprilie, la ora 10.30, in Piata San Pietro, o liturghie de pomenire a lui Ioan Paul al II-lea, la trei ani de la moartea acestuia, conform Radio Vatican.

La mormantul papei din Grotele Vaticane, va avea loc in aceasta seara o veghe de rugaciune a tinerilor, condusa de cardinalul Camillo Ruini, vicarul general al Sanctitatii Sale pentru dieceza de Roma. Momentul de rugaciune se va incheia cu un cuvant de salut adresat prin legatura directa din Cracovia de cardinalul Stanislaw Dzwisz, cel care a fost timp de aproape patruzeci de ani, secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea.

In ziua de 28 aprilie 2005, Papa a acordat dispensa de la durata de cinci ani de asteptare dupa moarte, pentru a fi inceputa Cauza de beatificare si canonizare a fostului arhiepiscop de Cracovia, ajuns pe scaunul lui Petru. In aprilie 2007, la doi ani dupa moartea lui Ioan Paul al II-lea, in bazilica Sfantul Ioan din Lateran, cardinalul Camillo Ruini a declarat incheiata prima faza, cea diecezana (locala) a procesului de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea, consemnand documentatia departamentului competent de la Vatican.

"Toti ne amintim ziua funeraliilor Papei Wojtyla, ne amintim acea expresie 'Sfant imediat!'. Acel strigat din Piata San Pietro exprima bine modul de a gandi al lumii: voia sa spuna ca Ioan Paul al II-lea se bucura intr-adevar de o adevarata faima de sfintenie in randul credinciosilor si aceasta stim bine ca este fundamental intr-un proces de beatificare. Daca nu ar fi aceasta faima de sfintenie, nu s-ar putea incepe o cauza de beatificare", a declarat pentru Radio Vatican Cardinalul Josè Saraiva Martins, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.