Martorul-cheie in dosarul otravirii, in toamna anului 2004, a lui Viktor Iuscenko, pe atunci candidat al opozitiei portocalii in alegerile prezidentiale din Ucraina, a murit in conditii cel putin suspecte, anunta "Nezavisimaia Gazeta".

Omul de afaceri ucrainean Vladimir Sulga era singurul martor care a afirmat in depozitia sa ca la o cina de taina intr-o o vila din afara Kievului, cand se presupune ca a fost otravit liderul ucrainean, a luat parte si defunctul oligarh ruso-georgian Badri Patarkatisvili. Potrivit sursei citate, Sulga, la fel ca si Badri Patarkatisvili, a murit pe neasteptate, tot din cauza unui infarct.

Miercurea trecuta, omul de afaceri ucrainean fusese convocat la sectia de politie din centrul Kievului, fiind vorba de suspiciunea ca Sulga si-ar fi falsificat cartea de munca. Politistii sustin ca acesta a decedat in timp ce astepta in anticamera, dar avocatul lui afirma, dimpotriva, ca Sulga a fost asasinat.

Dupa cum a stabilit ancheta efectuata de o comisie parlamentara independenta in anul 2005, Iuscenko ar fi putut fi otravit nu la cina cu responsabilii serviciilor secrete, ci la o masa care a precedat intalnirea de la vila sefului adjunct al SBU, Vladimir Satiuk.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.