Potrivit EVZ, Partidul Coalitia Nationala, al lui Kanerva, si guvernul din care acesta facea parte l-au sustinut initial, dar si-au retras sprijinul ieri, dupa ce presa finlandeza a publicat continutul mult prea explicit al mesajelor. „Kanerva nu a demisionat. Puteti trage singuri concluziile“, a declarat un reprezentant al partidului, dupa ce a fost intrebat daca ministrul a fost demis.

Initial, Kanerva, unul dintre "greii" politicii finlandeze, a negat faptele dezvaluite in presa, dar in final a recunoscut ca a trimis intre 150 si 200 de SMS-uri cu caracter sexual unei stripteuze de 29 de ani, Johanna Tukiainen, care traieste in SUA si pe care o intalnise in ianuarie in marele nord finlandez. "M-a bombardat cu SMS-uri", a declarat Johanna, precizand ca toate erau "sugestive", relateaza Romania Libera.

In urma dezvaluirilor din presa de la inceputul lui martie, el a recunoscut existenta mesajelor, sustinand insa ca acestea aveau "un caracter profesional". Insa ieri, revista mondena "Hymy" a publicat continutul explicit erotic a nu mai putin de 24 de SMS-uri trimise de Kanerva dansatoarei, dupa cum informeaza Adevarul.

Citeste si:

Potrivit Curentul, acesta nu este primul scandal de acest gen in care Kanevra este implicat, el trimitand mesaje erotice si unor modele, acum casiva ani, cand ocupa o functie in parlamentul tarii.

Supranumit Ike, membru al Parlamentului de 33 de ani din partea partidului conservator, Partidul Coalitiei Nationale, a fost ministru de patru ori, detinand portofoliul Externelor din martie 2007.

Europarlamentarul Alexander Stubb va deveni ministrul de Externe al Finlandei, informeaza Gandul.„Este o provocare si o accept cu mare modestie”, a declarat Alexander Stubb. “Cand ti se cere sa fii ministru de Externe, raspunsul trebuie sa fie pozitiv. Cand te cheama datoria, atunci trebuie sa accepti”, a adaugat el.