In Piata Tienanmen, inchisa publicului si supersecurizata, China a lansat ieri stafeta flacarii olimpice, cu patru luni inainte de Jocurile de la Beijing.

Avionul airbus A330 al companiei AirChina in care se afla torta olimpica a aterizat pe aeroportul din Beijing in jurul orei 01.00 GMT, venind de la Atena. La coborare, presedintele Comitetului de organizare al JO de la Beijing si numarul 1 al partidului comunist, Liu Qi, a inmanat flacara lui Zhou Yongkang, membru al comitetului permanent al biroului politic, centrul puterii care se ocupa cu problemele de securitate.

Evenimentul a fost transmis, usor decalat, la principalele posturi de televiziune, desi pe ecrane se afla inscriptia "in direct".

Apoi, punctul culminant al ceremoniei a avut loc in Piata Tienanmen, unde presedintele Hu Jintao i-a inmanat torta olimpica lui Liu Xiang, campion olimpic si mondial la probele de 110 m garduri, declarand: "stafeta flacarii olimpice pentru JO de la Beijing 2008 a inceput".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.