Oameni de stiinta si oficiali ai aproximativ 190 de state ale lumii se vor intalni saptamana aceasta la Bangkok, unde vor participa la prima dintr-un lung sir de negocieri menite a creiona un acord care sa inlocuiasca Protocolul de la Kyoto, asupra masurilor de combatere a incalzirii globale.

Potrivit Reuters, negocierile vor dura pe ansamblu doi ani, pana la finele anului 2009, discutiile de la Bangkok urmand sa stabileasca doar calendarul intalnirilor viitoare, care se vor finaliza cu o conferinta a Natiunilor Unite, organizata la Copenhaga.

Cine plateste?

Protocolul de la Kyoto obliga doar 37 de state industrializate sa-si reduca emisiile de dioxid de carbon cu „cel putin 5%“ sub nivelul anilor 1990, in timp ce expertii ONU doresc ca noul pact sa impuna tuturor statelor limite de poluare mai drastice. Daca aproape toate natiunile sunt de acord cu luarea de masuri pentru combaterea incalzirii globale, intre ele exista puternice disensiuni cu privire la cine trebuie sa suporte costurile.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.