Tensiunile din Tibet perturba parcursul clasic si, de regula, cat se poate de pasnic, al flacarii olimpice.

Comitetul Olimpic elen a amanat duminica, cu mai multe ore, stafeta tortei in Atena pentru a evita orice incident inainte ca aceasta sa le fie inmanata organizatorilor chinezi ai Jocurilor Olimpice de la Beijing, informeaza AFP. Totodata, in timp ce in mai multe state s-au organizat marsuri de protest fata de situatia din Tibet, autoritatile de la Beijing au intarit masurile de securitate in Piata Tiananmen, unde flacara olimpica urmeaza sa fie primita, oficial, luni.

In conditii normale, stafeta flacarii olimpice ar fi trebuit sa porneasca, duminica dimineata, de pe Acropole, pentru a parcurge capitala Greciei, inainte de a fi inmanata reprezentantilor Chinei. Din cauza protestelor fata de situatia din Tibet, Comitetul Olimpic elen a decis, insa, sa modifice programul.

"Am schimbat programul. In cele din urma, flacara va parcurge o distanta mica in centrul capitalei, dupa care va fi dusa, la ora 12.00 GMT, la stadionul unde au avut loc primele Jocuri Olimpice moderne, in 1896, pentru ceremonia de inmanare a tortei organizatorilor JO-2008", a explicat purtatorul de cuvant al Comitetului Olimpic Elen, Tassos Papachristou.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.