Sefa diplomatiei americane, Condoleezza Rice, isi continua turneul n Orientul Apropiat cu noi runde de discutii cu liderii israelieni si palestinieni.

De la relansarea oficiala a procesului de pace, partile aflate in conflict nu au reusit sa poarte pana acum negocieri insotite de rezultate concrete.

In a doua zi a turneului sau, Condoleezza Rice se intalneste din nou cu premierul israelian Ehud Olmert, inainte de a reveni in Iordania pentru o noua runda de negocieri cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas.

La patru luni de la relansarea procesului de pace, secretarul de stat american afirma ca, in sfarsit, se fac unii pasi inainte.

Insa desi israelienii au anuntat ca ridica multe din restrictiile de circulatie impuse palestinienilor in Cisiordania, e putin probabil ca scepticii vor crede ca un compromis va fi gasit in curand.

Desi vor fi indepartate 50 de puncte de trecere, alte 5 sute raman la locul lor.

Iar negocierile de pace se izbesc in continuare de divergentele majore intre factiunile palestiniene. De o parte, presedintele Abbas, in Cisiordania, iar de cealalta, miscarea radicala Hamas, care controleaza Gaza si cere distrugerea statului evreu.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.