Concurenta crescuta ce se va crea intre companiile aeriene pentru zborurile transatlantice va conduce la scaderea preturilor.
Acordul „Cer deschis“ intre SUA si UE a intrat in vigoare duminica, dupa ani buni de negocieri intre cele doua parti. Conform acestui acord, orice companie va putea zbura de pe orice aeroport din SUA sau din Europa catre destinatii transatlantice. Pina acum, zborurile catre si dinspre aeroporturile americane erau limitate de acorduri bilaterale intre guvernul SUA si guvernul fiecarei tari europene in parte. Companiile europene aveau dreptul sa decoleze catre State doar de pe aeroporturi din tara din care proveneau.

De exemplu, de pe Aeroportul Heathrow, din Marea Britanie, singurele companii care aveau dreptul de a zbura catre Statele Unite erau British Airways, Virgin Atlantic Airways, United Air Lines si American Airlines, conform unui acord din 1977.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.