Presedintele interimar al Kirghiztanului, Kurmanbek Bakiev, a dat asigurari ieri la Biskek, ministrului apararii al SUA, Donald Rumsfeld, ca acordul privind baza militara americana situata pe teritoriul kirghiz la Manas va fi respectat, relateaza Rompres. Kurmanbek Bakiev a declarat presei, dupa convorbirile cu Donald Rumsfeld, ca l-a asigurat pe acesta ca "toate acordurile internationale incheiate cu SUA vor fi respectate". Kurmanbek Bakiev a exclus orice desfasurare militara suplimentara "a unei terte tari" in acest stat in care se afla, de asemenea, o baza rusa.

"Nu am discutat despre o desfasurare suplimentara de forte armate", a spus presedintele kirghiz interimar, candidat la alegerile prezidentiale anticipate din 10 iulie. Kurmanbek Bakiev a tinut sa sublinieze ca "situatia din Kirghiztan este in intregime controlata de guvern".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.