Premierul britanic, Tony Blair, aflat in plina campanie electorala pentru alegerile din 5 mai, a recunoscut ca "este ultima mea campanie electorala in calitate de sef al Partidului Laburist", scrie "Le Figaro".

Declaratia lui Blair poate fi privita ca un impuls pentru ministrul de finante, Gordon Brown, de a-si rezerva postura de "delfin" al premierului. De altfel, ieri a fost publicat manifestul electoral al laburistilor, intitulat "Marea Britanie: inainte, nu inapoi", document care are 112 pagini. Prin intermediul manifestului, premierul britanic, incadrat de sase membri ai Cabinetului sau, printre care si posibilul sau succesor, Gordon Brown, a prezentat conceptia laburista asupra felului in care va trebui sa arate in viitor societatea britanica, punand accent pe domenii precum stabilitatea economica, sanatatea, educatia si lupta impotriva delicventei, ultima urmand sa scada in viitor sub 15 la suta.

"In spatele manifestului de azi exista o ampla viziune. Aceea ca toata lumea, nu doar cativa, ar trebui sa aiba sansa de a reusi si de a valorifica la maximum talentul pe care il poseda", a spus premierul Blair. In plus, premierul Blair doreste ca pe viitor Marea Britanie sa fie un stat prosper, capabil de a oferi tuturor sansa de reusita, un stat in care reformele din ultimii ani sa se accelereze si sa devina ireversibile.

Partidul laburist al premierului britanic Tony Blair este creditat cu un avans de sase puncte fata de partidul conservator, potrivit unui sondaj de opinie publicat de cotidianul "Guardian", in contextul campaniei electorale pentru alegerile anticipate de la 5 mai din Marea Britanie. Conform institutului de sondare a opiniei publice ICM, laburistii detin 39 la suta din intentiile de vot, cu doua procente mai mult decat indica studiul realizat saptamana trecuta de acelasi institut.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.