Pentagonul a suspendat un contract de furnizare de munitie incheiat cu o companie din Florida, in valoare de 300 de milioane de euro, dupa ce aceasta a livrat soldatilor din Afganistan cartuse chinezesti vechi de mai bine de 40 de ani, relateaza joi Reuters, citata de Rompres.

Armata americana a intrerupt temporar contractul incheiat cu firma AEY Inc. din Miami Beach, iar guvernul american a declansat o ancheta atat asupra circumstantelor in care a fost incheiat contractul de furnizare a munitiei, cat si asupra presedintelui acesteia.

Potrivit unor documente militare consultate de Reuters, compania americana si presedintele ei, Efraim Diveroli, in varsta de 22 de ani, au indus in eroare armata Statelor Unite ale Americii (SUA), pretinzand ca munitia a fost fabricata in Ungaria intre 1965 si 1975.

"In realitate, majoritatea elementelor de munitie erau fabricate in China intre 1962 si 1974", se mentioneaza in scrisoarea de notificare trimisa marti de serviciul juridic al armatei americane presedintelui companiei AEY, Efraim Diveroli.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.